PROBİYOTİK KOMBU ÇAYI KÜLTÜRÜ
-
₺450,00
- Vergiler Hariç:
- ₺450,00
Kombu Çayı tatlı ekşi lezzetiyle pek çok doğal asiti içerisinde barındıran antik bir içecektir. Kralların İçeceği olarak da anılan Kombu Çayı Uzak Doğu'da binlerce yıldır gençlik ve güzellik iksiri olarak kullanılmaktadır.Tadı daha çok narenciye sularının tatlı ekşi lezzetini andırsa da aslında şekerli çayın Kombu Çayı Kültürü ile fermente edilmesiyle oluşur.
Kombu Çayı Kültürlerimiz evde Kombu Çayı yapmak için özel yetiştirilmiş tamamen doğal ve sağlıklı kültürlerdir. Kültürlerimiz tamamen en iyi çay ve doğal pancar şekeri kullanılarak çoğaltılıp, beslenmektedir. Aktif kullanıma hazırdır. Yaklaşık 1-2 litre kombu çayı mayalayacak büyüklüktedir. Kültürümüz ilk mayalanma sırasında kullanılacak kendi kombu çayı içinde ambalajlanır. Kombu Çayı kültürlerimiz sigara içilmeyen bir ortamda her türlü kimyasallardan ve kirletici metallerden uzak korunup, saklanmaktadır.
Kombu Çayı kültürü birçok bakteri ve mantarın oluşturduğu simbiyotik bir kültürdür ve kombu çayı hem probiyotik hem de prebiyotiktir.
Kombu Çayı her tür çayla ve şekerle yapılabilir. 1-2 haftalık fermentasyon sonrasında içinde pek çok organik asitler, amino asitler, aktif enzimler, polifenol ve B Vitamini oluşur. Ayrıca mayalanma sonrasında ortaya çıkan karbondioksit sayesinde de kabarcıklanma meydana gelir. Gazlı içecek sevenler için çok uygundur.
Ürün Tarifleri | |
Ürün Tarifleri | Kombu Çayı yapmak için gerekli malzemeler: – Kombu Mantarı – 1/2 su bardağı daha önce yapılmış Kombu çayından (Mantarınız bu çayın içinde gelecektir. Sakın dökmeyin). – 4-6 yemek kaşığı şeker (beyaz rafine toz şeker, kahverengi şeker kullanabilirsiniz diğer tatlandırıcıları tavsiye etmiyoruz.) – 2-3 adet (5-6 gr.) çay (Mantarınız kuvvetlenene kadar öncelikler siyah ve yeşil çayı öneriyoruz. Daha sonra beyaz çayı da mutlaka deneyin.) – 4 su bardağı damacana içme suyu (doğal kaynak suyu olmalı, çeşme suyunda klor olduğu için mantarınıza zarar verecektir.) – 1 litrelik cam kavanoz. – Tahta kaşık – Plastik süzgeç (metal kullanmayın) Yapılışı: 1- Ocakta suyu 5 dakika kaynatın ve ocağınızı kapatın. 2- Şekeri ilave edin ve kaşıkla eriyene kadar karıştırın. 3- Şekerli suya çayı ilave edin demlensin,tekrar kaynatmayın. Damak tadınıza göre çayı demledikten sonra, süzün ve oda sıcaklığına gelene kadar ısısının düşmesini bekleyin. 4- Çayınızı çam kavanoza koyun ve tam doldurmayın. 5- Kavanozdaki çaya Kombu Mantarını ve daha önceki Kombu Çayından ilave edin. (Mantar zaten bu çayın içinde gelecektir. O çayı kullanın, kavanozunuza mutlaka ilave edin). 6- Kavanozun ağzında iki parmak boşluk kalmalıdır. Yoksa fermentasyon sırasında taşar. 7- Ağzını tülbent bezle kapatıp lastikle sabitleyin. Kapak kapatmayın ki hava alsın. Ağzını açık da bırakmayın ki kontamine olmasın. 8- Güneş görmeyen yerde oda sıcaklığında 1-2 hafta mayalanmaya bırakın. 10- 5 günden sonra temiz bir tahta kaşıkla tadına bakabilirsiniz. 11- Damak tadınıza uygun bir zamanda 1-2 haftanın sonunda çayınız hazır olacaktır. Mayalanma süresi arttıkça asit oranı artacak tadı keskinleşecektir. Kısa sürelerde ise şeker miktarı nispeten daha fazla olacaktır. 12- Çayınız hazır olduğunda süzün. Mantarı çıkarın ve çaydan yarım su bardağı ayırmayı unutmayın. Mantarı ve maya çayınızı yeni partiye ilave edin Kombu Çayınız hazır olduğunda dilerseniz bu haliyle tüketebilir, yada kuru/yaş meyveler, meyve suları veya çeşitli baharatlarla tadlandırarak 1-2 gün daha ikinci fermentasyona alabilirsiniz. |