MAYAKÖY ORGANİK GLÜTENSİZ GALETA UNU 400 G
-
₺180,00
- Vergiler Hariç:
- ₺180,00
Mayaköy Glütensiz Galeta Unu %100 ORGANİK YERLİ ÜRETİM karabuğday unundan yapılmaktadır. Ekşi mayalı organik karabuğday ekmeklerinden elde edilir. Ekşi mayamız buğday unu ile değil pirinç unu ile beslenmektedir. Karabuğday unu ve pirinç unu glüten içermez. Ari bir kısımda üretilip paketlendiği için Çölyak Hastalarına da uygundur.
Kullanılan karabuğday ekmeğinin içinde organik karabuğday unu,organik pirinç unu ekşi mayası, kekik,keten tohumu,yoğurt, tarçın, mahlep, kombu çayı, organik yumurta, organik zeytinyağı, kaya tuzu ve su bulunur. Hiçbir katkı maddesi ve koruyucu içermez. Lezzetlidir. Bebek, çocuk ve yaşlı beslenmesine uygundur. Çeşitli köfte, pane ve yemeklerin yapımında kıvam verici olarak, bebeklerin mama ve çorbalarında ilave besin olarak güvenle kullanılabilir.
Karabuğday tahıl değil kuzukulağıgiller familyasından bir bitkidir.
Yüksek lif oranı ve yüksek besin değerine sahiptir. Kalorisi düşüktür 100 gr pişmiş karabuğdayın kalorisi yaklasık 90 kcal'dir. B vitamini açısından zengindir.
Karabuğday bileşiminde lizin protein,diyet lif, vitamin ve mineral içermektedir. İyi dengelenmiş temel aminoasit dizilimi vardır. Bu yüzden karabuğdaydaki protein değeri çok yüksektir ve vücut tarafından çoğu kullanılabilir. Tohumunda bulunan fenolik asit, tokoferol ve bitki bileşikleri sayesinde karabuğday unu ile yapılan ürünlerin raf ömrü uzundur.
Karabuğday besinsel lif ve dirençli nişasta içeriğine sahip olduğu için vücutta yavaş yavaş sindirilir. Bu yüzden glisemik indeksi düşüktür ve uzun süre tokluk hissi verir. Karabuğdayda yağ oranı azdır.