Mayaköy Karabuğday unu organiktir. Yerli üretimdir ve çiğ karabuğday tanelerinin geleneksel yolla öğütülmesi ile elde edilir. Tüm hamur işleri ve EKMEK yapılabilir. Vegan ve Glütensiz beslenmeye uygundur. Glüten içermez ve ari bir alanda üretilip paketlenmektedir. Gluten duyarlılığı olanlar ve Çölyak Hastaları tarafından da rahatça tüketilebilir. Karabuğday, unu da yapılmasına rağmen tahıl değil kuzukulağıgiller familyasından bir bitkidir.
Karabuğday Yüksek lif oranı ve yüksek besin değerine sahiptir. Kalorisi düşüktür 100 gr pişmiş karabuğdayın kalorisi yaklasık 90 kcal'dir. B vitamini açısından zengindir. Hafif aromalı pek de baskın olmayan tadı bulgura benzer. Mayaköy Karabuğday unu hiçbir katkı ve koruyucu içermez çiğdir. Isıl işlem görmemiştir.
Karabuğday bileşiminde lizin protein,diyet lif, vitamin ve mineral içermektedir. İyi dengelenmiş temel aminoasit dizilimi vardır. Bu yüzden karabuğdaydaki protein değeri çok yüksektir ve vücut tarafından çoğu kullanılabilir. Tohumunda bulunan fenolik asit, tokoferol ve bitki bileşikleri sayesinde karabuğday ile yapılan ürünlerin raf ömrü uzundur. Ekşi mayalı olmaları ise ilave bir raf ömrü kazandırır. Bayatlama süresini uzatır.
Karabuğday besinsel lif ve dirençli nişasta içeriğine sahip olduğu için vücutta yavaş yavaş sindirilir. Bu yüzden glisemik indeksi düşüktür ve uzun süre tokluk hissi verir. Karabuğdayda yağ oranı azdır.