ORGANİK EKŞİ HAMUR MAYASI 150 G
-
₺450,00
- Vergiler Hariç:
- ₺450,00
EKŞİ HAMUR MAYAMIZ yıllanmış, olgunlaşmış ve lezzeti oturmuştur. Tüm ekmek ve hamur işlerinizi kolayca kabartacak kadar kuvvetlidir. İlk günden itibaren sadece organik un ve kaynak suyu kullanılarak özenle beslenmiştir. Her türlü kimyasal, metal ve kirleticiden uzak temiz bir ortamda saklanıp yaşatılmaktadır.
HİÇBİR KORUYUCU VE KATKI MADDESİ İÇERMEZ, ORGANİKTİR.Ekşi ekmek mayanızın saklanıp yaşatılması oldukça kolaydır. Tek gereksinimi yüksek kaliteli, katkısız, organik un ve temiz sudur. Düzenli beslediğiniz takdirde ömür boyu size sayısız lezzetli ekmekler ve hamur işleri sunar. Yaz aylarında taşıma sırasında kabarmalar hatta taşmalar olabilir. Bu ürün kalitesini saflığını etkilemez.
Ürün Tarifleri | |
Ürün Tarifleri | Aktif Ekşi Hamur Mayasının Beslenmesi Çoğaltılması 1.BESLEME: 150 gr. Ekşi Hamur Mayası 1 çay bardağı un ve yarım çay bardağı civarında su ile karıştırılarak hamur haline getirilir. Ekşi Hamur Mayasının kıvamı, hamur kıvamından biraz daha cıvık olabilir. Ekşi hamur mayanızın beslenmesi ve korunması için iyi kaliteli katkı ve ilaç içermeyen unların kullanılması şarttır. Aksi halde yaşayamaz ölürler. Bu nedenle ekşi hamur mayanızın beslenmesinde Mayaköy organik unlarının kullanılmasını tavsiye ederiz. 2. BESLEME: İlk beslemeden 1 gün sonra, yani ikinci gün 1 su bardağı un ve yarım su bardağı su ile mayanızı tekrar besleyin. 3. BESLEME: 2. beslemeden 1 gün sonra sonra 3. besleme yapılır. Bu beslemede 1 su bardağı una ortalama yarım su bardağı su kullanılarak ekşi hamur mayası beslenir. Bu aşamada ekmek pişirmek için ekşi mayanız yeterli miktara ulaşmış olacaktır. İçinden ekmek mayalamak için gerekli kadarını aldıktan sonra tekrar mayanızı aynı oranlarda besleyebilirsiniz. En az iki veya üç günde bir ekmek yapıyorsanız mayanızı oda sıcaklığında muhafaza edin. En fazla 48 saat içinde 1 ölçüye – 1/2 ölçü oranında su ve unla besleme yapmalısınız. Unutmayınız mayanızın gıdası un ve sudur. Beslemezseniz ölürler. Eğer sık sık ekmek yapmıyorsanız mayanızı buzdolabında muhafaza edin. Mayaların soğukta aktifliği azalacağından besleme süresi uzayacaktır. Kurutmamak kaydıyla 10 gün beslemeden buzdolabında ağzı kapaklı cam veya plastik kapta, biraz hava alacak şekilde saklayabilirsiniz. Bu iş için özel üretilmiş maya kaplarını kullanabilirsiniz. Ağızları hem kapalı olacak hemde oksijenli ortamı sağlayabilecek şekilde hava alacaktır. Ekmek yapacağınız zaman 1 gün önceden buzdolabından çıkararak ekşi mayanızı beslerseniz mayanızın gücü yükselir yani hamurunuz daha iyi kabarır. Buzdolabından çıkarıp hemen de kullanabilirsiniz fakat bu sefer hamurunuzu mayalamadan önce mayanızı beslemeyin. Beslenmeleri ekmek yapacağınız hamurdan olacaktır. |