• SIVI ŞİRDEN PEYNİR MAYASI 100 ML

Kasaya Git Alışverişe Devam



SIVI ŞİRDEN PEYNİR MAYASI 100 ML



  • FİYAT : 550,00 TL


SIVI ŞİRDEN PEYNİR MAYASI 100 ML

Her tür peynirin yapımında kullanılabilen doğal sıvı şirden mayamız 100 ml'lik şişelerde kullanıma hazırdır. Uzun süre buzdolabında muhafaza edilerek defalarca kullanılabilir.

Şirden peynir mayamız konsantre haldedir, 10 kg sütü mayalamak için 1 kapak (5 ml) maya yeterlidir. Bir şişe maya ile yaklaşık 200 kg sütten peynir yapılabilir.

Şirden mayamız süt buzağılarının midesinden elde edilmiş tamamen doğal bir enzimdir.


EVDE 1 SAATTE NASIL PEYNİR YAPILIR?

1 saatte kolay ve sağlıklı peynir yapabilirsiniz. İster sabah kahvaltısında, ister börek ve tatlılarınızda, keyifle ve güvenle tüketebilir ya da arkadaşlarınıza gururla ikram edebilirsiniz.

Peynir UHT kutu sütleri ile yapılamaz.

Malzemeler:

3 litre günlük pastörize süt

Peynir süzme bezi

Doğal şirden maya

Kaya tuzu ince çekilmiş

Tel yumurta çırpıcısı

Derece

 

Yapılışı :

- Pastörize süt 37 dereceye kadar ısıtılır.

- Isıtılan süt 1 kapağa yakın şirden maya ile mayalanır. 5-10 saniye yavaşça karıştırılır.

- Mayalanan süt oda sıcaklığında 1 saat bekletilir.

- 1 saatin sonunda mayalanmış süt tel çırpıcı ile karıştırılarak kırılır.

- Hafif ateşte 45 dereceye kadar veya elimizin dayanabileceği sıcaklığa kadar ısıtılır.

- Uygun sıcaklıkta pıhtı ve peynir altı suyu ayrılır.

- Pıhtı süzme bezi yardımıyla süzülür.

- Bu aşamada süzülen peynirinizi, isterseniz tuzlayarak ya da tuzsuz hemen tüketebilirsiniz.

- Ya da peynirinizi süzmede 12-24 saat daha, oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Bu süre zarfında iyice süzülen peyniriniz hem daha sert hem de şekilli olacaktır.

-Şekillendirilen peynirinizin dış kabuğunu dilerseniz kaya tuzu kullanarak tuzlayabilirsiniz.

-Peynir altı suyu ise peynirinizin hediyesidir. Çok sağlıklı ve lezzetlidir. B vitamini deposudur. Rahatça içebilir, yemeklerde, çorbalarda, hamur işlerinde kullanabilirsiniz. Sakın atmayın.

 

Pastörize sütten yapılan peynirin pıhtısı biraz gevşek olur. Süzme bezi olarak cendere bezi yani peynir süzme bezi kullanılması gerekir. Tülbent bez kullanılırsa gevşek pıhtıdan dolayı gözenekler tıkanır ve süzme işlemi istenilen gibi olmaz. Peyniriniz ziyan olabilir.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi
Doğrulama Kodu

Benzer Ürünler

PROBİYOTİK BOZA MAYASI (KURUTULMUŞ) 20 G

PROBİYOTİK BOZA MAYASI (KURUTULMUŞ) 20 G

Hem lezzetli hem sağlıklı ev yapımı boza için gerekli Mayaköy Boza Mayası, kurutulmuş olarak gönder..

450,00 TL

PEYNİR SÜZME BEZİ

PEYNİR SÜZME BEZİ

Hem beyaz peynir hem de kaşar peyniri yapımına uygun olarak üretilen peynir süzme bezi özel olarak i..

540,00 TL

SÜT TERMOMETRESİ

SÜT TERMOMETRESİ

Süt ve diğer sıvıların sıcaklığını ölçmek için kullanabileceğiniz termometre, plastik çıkabilen muha..

1.250,00 TL

REFRAKTOMETRE

REFRAKTOMETRE

Refraktometre LYK 32 0-32 BRIX. Süt içerisindeki suda çözünebilir kuru maddeyi ölçmek peynir ya..

1.300,00 TL

Etiketler: şirden, sıvı şirden mayası, şirdan, doğal peynir mayası, doğal şirdan maya, evde peynir yapımı, doğal peynir yapımı, helal peynir mayası, helal şirden mayası, peynir mayası, evde beyaz peynir yapimi, evde kaşar peynir yapımı, şirden mayalı peynir yapımı

TARİFLER

Sizlerinde evde yapabileceğiniz onlarca kolay ve hızlı tarifler...

Blog'a Git

VİDEOLAR

Kolay yapım videoları ile sizde evinizde kendi ürününüzü yapın...

Video Galeriye Git

DOĞAL MAYA

Doğal canlı kültürler ve ürünleri,Köymeydanı Diyorki...

Doğal Maya'ya Git