PROBİYOTİK ANADOLU DOĞAL YOĞURT MAYASI 10 G (KARGO ÜCRETSİZ)



  • ₺450,00

  • Vergiler Hariç:
  • ₺450,00

  • Marka:MAYAKÖY
  • Ürün Kodu: 400 003
  • Stok Durumu: Stokta var

Mayaköy Hıdrellez Yoğurt Mayası, tamamen doğal çiğ damlalarından üretilmiş ve analizlerle saflığı teyit edilmiş  bir yoğurt kültürüdür. Kurutulmuş olarak 10 gr. ambalajlarda kullanıma sunulur.

Bir kerelik hatta bazen çok kullanımlık yoğurt mayaları laboratuvar ortamında üretilip hazırlanır ve en iyi şartları dahi sağlasanız bir kaç partiden sonra yoğurdunuzun kıvamı bozulur. Ancak gerçek yoğurt mayaları yıllar geçtikçe kuvvetlenir lezzeti artar. Türk yoğurdu termofilikdir en iyi 42-45 derece arasındaki süt ile mayalanır. Hıdırellez yoğurt mayamız ile bu sıcaklıklar arasında mayalayarak yoğurt mayanızı ömür boyu kullanabilirsiniz.

Mayaköy Hıdrellez Yoğurt Mayasını bir kez alır ve nesiller boyu kullanabilirsiniz. Çocuklarınıza miras bırakacağınız çok değerli bir kültürdür.

Fermente bir süt ürününe yoğurt denebilmesi için her şeyden önce içinde iki tane bakteri zincirinin baskın olarak bulunması gerekir; laktobacillus bulgaricus ve streptococcus thermophilus. Ancak bu gereklidir, fakat yeterli değildir. Doğal yoğurt mayasında bu iki baskın bakterinin yanında bir çok bakteri ve mantar zinciri bulunur. Bu sebeple hem probiyotik hem de prebiyotiktir.


Ürün Tarifleri
Ürün Tarifleri Kurutulmuş Doğal Yoğurt Kültürünün Aktifleştirilmesi 1. Teslim aldığınız kurutulmuş doğal yoğurt kültürünüzü son kullanım tarihine kadar buzdolabında muhafaza ediniz. 2. Kurutulmuş yoğurt mayanızı kullanmadan önce 1 litre sütü kaynatın. Kaynayan sütü 5-10 dakika kaşıkla sürekli karıştırıp havalandırılarak suyunu uçurun. Karıştırırken, kaşığı tencerede daireler çizdirmek yerine, aşağıdan yukarı doğru hareket ettirin. Sütü savurarak buharını iyice uçurun. 3. Kaynamış sütü 45 dereceye kadar soğutun (Soğuk suya oturtarak hızla soğutabilirsiniz.) 4. Ambalaj içindeki kurutulmuş yoğurt kültürünün yarısını, bir çay bardağı ılık süte karıştırıp eritin. Tam erimesi şart değildir. 5. 45 derece sıcaklığa düşün süte mayanızı ilave ederek hafifçe karıştırın. 6. Sıcaklığını muhafaza edecek şekilde mayalanmaya bırakın. *Tencerenin ağzını kapatın ve soğuk olmayan bir yere koyun. Üzerini ve altını bezlerle sıkıca kat kat örtün ve mayalanmasını bekleyin. *Bir diğer yöntem, fırınınızı 50 dereceye ısıtıp kapatın. Bir sefere mahsus küçük tencerede su kaynatın ve fırının içine koyun. Mayalanacak sütü de fırına koyun ve fırın kapağını kapatın. Siz hangi yöntemi uygularsanız uygulayın, önemli olan mayalanma süresi zarfında ısının kaybolmasını önlemektir. Mayaladığınız sütün ısısını muhafaza edemezseniz yoğurdunuz tutmaz ve mayanızı kaybedersiniz. 7. 9 saatlik mayalanma süresinden sonra yoğurdunuzu kontrol etmeye başlayın. 8. 9 saat sonra kabın kenarını hafifçe eğdiğinizde yoğurt blok halinde hareket ediyorsa hazırdır. Etmiyorsa 18 saate kadar kontrollü bir şekilde mayalanmaya devam edin. 9. 18 saatin sonunda her şekilde yoğurdunuzu önce 1 saat serin bir yerde daha sonra en az 6 saat buzdolabında bekletin. 10. Kuru mayadan yaptığınız yoğurt daha az kıvamlı olabilir, fakat ikinci seferden sonra mayanız tamamen canlanacaktır. 11. Yaptığınız her yoğurttan tüketmeye başlamadan önce bir sonraki parti için maya ayırmayı unutmayın. Eğer kurutulmuş yoğurt mayasından ilk seferde yoğurt yapamazsanız, paketin içinde kalan mayayı kullanarak tekrar deneyebilirsiniz. 12. İlk kurutulmuş maya ile yaptığınız yoğurttan sonra tüm yoğurtlarınız 5-8 saatte mayalanmış olacaktır. Daha uzun bekletmeniz halinde yoğurdunuz ekşi olabilir. Bir kez ekşimesi halinde bir daha tatlı yoğurt yapamazsınız. 13. Yoğurdunuzu buzdolabında 7-14 gün saklayabilirsiniz ama tavsiyemiz 7 günde bir yeni yoğurt mayalamanızdır. 7 günden sonra mayanızın gücü yavaşlar.

Yorum Yap

Benzer Ürünler