PROBİYOTİK SÜT KEFİRİ DANELERi



  • ₺550,00

  • Vergiler Hariç:
  • ₺550,00

  • Marka:MAYAKÖY
  • Ürün Kodu: 400 006
  • Stok Durumu: Stokta var
Süt Kefiri Mayalarımız CANLI KÜLTÜRLERDİR bir iki parça şeklinde yollanır ve yaklaşık 1 litre sütü mayalayabilmektedir.

Kefir, oda sıcaklığındaki sütün kefir mayaları kullanılarak 1-2 gün fermente edilmesiyle ortaya çıkan bir içecektir. Kefir mayaları tekrar tekrar kullanılabilen, sarımtırak rengi ve karnabahar çiçeklerine benzeyen görüntüsüyle eşsizdir

Kültürlerimizin tümü temiz bir ortamda hiçbir kimyasal madde ile temas ettirilmeden çoğaltılıp korunmaktadır. Kefir mayalarımızın çoğaltılmasında kullanılan sütler organiktir.

Ek gıdaya yeni başlayan bebekler ve yaşlılar için ideal bir protein kaynağıdır.

Ticari olarak raflarda boy gösteren kefirlerde, tat ve dokusunu standartlaştırmak, raf ömrünü ve istikrarını sağlamak, üretim zorluklarını ortadan kaldırmak için canlı kefir mayası yerine toz kefir mayası kullanılmaktadır. Toz mayalarda genellikle 7 ila 9 zincir probiyotik bakteri ve mantar varken, ev yapımı kefirde 50 den fazla zincir mevcuttur. 

Ürün Tarifleri
Ürün Tarifleri Kurutulmuş Süt Kefiri Danelerinin Aktifleştirilmesi ve Kefir Yapımı 1- Teslim aldığınız süt kefiri danelerini son kullanım tarihine kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Sokak sütü kullanacaksanız mutlaka pastörize yapın. Uht süt kullanmayın. Süt olarak inek, keçi ve koyun sütleri kullanılabilir. Hatta soya sütü ve Hindistan cevizi sütü ile de kefir mayalanabilmektedir. Fakat bu sütlerle mayalamadan önce ilave maya ayrılmalıdır, çünkü soya sütü ile veya Hindistan cevizi sütü ile kefir mayalarınız zarar görebilir. Güçsüz mayalar sağlığınıza zarar verebilir kullanmayın. 4- Kefiriniz en güzel cam kapta mayalanır. Kabınızı mayalamadan önce iyice yıkayın. 5- Kurutulmuş süt kefirlerinizi ilk önce bir çay bardağı soğuk su içerisinde 1 saat kadar bekletin. Kullanacağınız su mutlaka klorsuz, damacana su olmalıdır. Klor kefir mayalarınıza zarar verebilir. 6- Mayalanacak süt oda sıcaklığında olmalıdır. Buzdolabından çıkarttığınız soğuk süt ile de mayalayabilirisiniz. Asla sıcak süt ile mayalamayın. 7- 1 saat suda bekleyen hafifçe şişen kefir mayalarınızı plastik bir süzgeç yardımıyla süzün ve 1 çay bardağı oda sıcaklığındaki pastörize sütün içine koyun. Bardağının ağzını bez ile kapatıp lastikle sabitleyin. Ilık bir ortamda, direk güneş ışığı almayan yerde, oda sıcaklığında 24 saat mayalanmaya bırakın. 8- 24 saat sonunda kefir mayalarınızı plastik süzgeç ile süzün. Kefir mayalarını tekrar 1 çay bardağı oda ısısındaki süte koyup bir 24 saat daha bekletin. Süzdüğünüz kefir tam mayalanmamış olacağından atın. 9- 24 saat sonunda (2. Günün sonunda) kefir mayalarınızı plastik süzgeç ile tekrar süzün süzdüğünüz kefiri tekrar dökün. Bu aşamada mayaladığınız süt ayran kıvamına dönmüş olmalıdır. 10- 3. Gün artık kefir tanelerinizi yarım litre süt ile kavanozda mayalayabilirsiniz. 24-48 saat mayalandırdığınız kefiri plastik süzgeç ile süzdükten sonra içmeye başlayabilirsiniz. 11- Kefirleriniz kısa sürede güçlenecek ve ortam sıcaklığına göre 24-48 saat arasında sütünüzü sürekli mayalayacaktır. Üç beş mayalamadan sonra mayalarınız iyice güçlenip irileşecektir. Bundan sonra mayalayacağınız sütü 1-1,5 lt ye çıkarabilirsiniz. Kefirleriniz ortamını sevip düzenli olarak - mayalandığında hızla çoğalmaya başlayacaktır. En geç 48 saatte bir mayalarınızı yeni bir kavanoz içinde süte koymanız açlık çekip bozulmamaları açısından önemlidir. Kefir danelerini süzmek uygun delik açıklığı olan plastik süzgeç kullanın. Kefiriniz fazla mayalanarak katı bir hal alırsa süzgeçten geçmeyebilir. Bu gibi durumlarda kefir danelerini el yordamıyla bulabilirsiniz. Eğer kefir yapımına ara vermek isterseniz, kefir danelerini sütün veya temiz klorsuz suyun içerisine koyarak buzdolabında (+4 derece) en az 10 gün bozulmadan saklayabilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Ürünler