Kasaya Git Alışverişe Devam



PROBİYOTİK BUTTER MILK YOĞURT MAYASI



  • FİYAT : 450,00 TL


PROBİYOTİK BUTTER MILK YOĞURT MAYASI

Geleneksel olarak yüzlerce yıldır Amerika'da ve Avrupa ülkelerinde tüketilen Butter milk yoğurt; ortam sıcaklığında mayalanan doğal bir yoğurt kültürüdür. Akışkan, jölemsi kıvamı ve yumuşak tadıyla yapımı en kolay fermente süt ürünüdür. 

Paztörize süt ile ortam sıcaklığında mayalanır ve 24-30 saatte kullanılmaya hazır hale gelir. Tatlılar, dondurmalar ve yemeklerde rahatça kullanılabilen yumuşak kıvamlı lezzetli bir yoğurttur. Çorba, yemek ve soslarda tercih edilebilir.

Butter milk yoğurt kültürü kaybedilmediği sürece tekrar tekrar kullanılır. Probiyotiktir. Laktoz alerjisi olanlar doktorlarına danışarak kullanabilirler. İçindeki aktif bakteri ve mantar popülasyonu ile bağışıklık sisteminizi ve sindirim sisteminizi destekler.

Mayaköy Butter Milk Yoğurt Kültürü kurutulmuş olarak 10 gr.lık ambalajlarda kullanıma sunulur. Kültür çoğaltılmaya başladığı tarihten itibaren sadece organik sütler kullanılarak ve herhangi bir kimyasalla temas ettirilmeden korunmaktadır. Kültür, natürel, saf ve pratiktir.


KURUTULMUŞ BUTTER MİLK YOĞURT KÜLTÜRÜNÜZÜN AKTİFLEŞTİRİLMESİ

1- Yoğurt kültürü oda sıcaklığında pastörize süt ile mayalanır. UHT Süt kullanmayınız.

2- Süt olarak inek sütü, keçi ve koyun sütleri kullanılabilir. Hatta soya sütü ve Hindistan cevizi sütü ile de mayalanmaktadır. Fakat bu sütlerle mayalanmadan önce ilave maya ayrılmalıdır, çünkü soya sütü ile veya Hindistan cevizi sütü ile mayalandıktan sonra bir kez daha maya olarak kullanılamaz.

3- Teslim aldığınız Kültürünüz kurutulmuş yoğurt kültürüdür. Yani ilk olarak aktif hale getirilmesi gerekir.

4- Yoğurdu mayalayacağınız kap daima toprak cam veya tahta olabilir. Çok iyi yıkanmış ve ağzı biraz hava alan bir kap olmalıdır. Aktivasyon ve ilk üç mayalama için bardak ve kavanozlar işe yarar, çünkü miktarsal olarak az olacaktır. 

5- Aktivasyon için yaklaşık olarak yarım yemek kaşığı kurutulmuş Butter milk yoğurt kültürünü iki yemek kaşığı süt içinde tahta kaşığın sapını kullanarak iyice karıştırıp mayalayın. Bardağın ağzını yarı kapatıp mayalanmaya bırakın.

6- Oda sıcaklığında yada daha soğuk sütle mayalayın. Sıcak süt mayanızı öldürür.

7-Süre ortam sıcaklığa göre çok değişkenlik gösterebiliyor. Hafifçe kımıldattığınızda tutmuş olmalı fakat çok katı bir yoğurt değil aklınızda bulunsun.

8- Normal mayalanma süresi ortam sıcaklığına göre 24-30 saatte tamamlanmaktadır. Özellikle ilk aktivasyonda her 6-8 saatte bir kontrol etmeniz faydalı olur. Bakın tuttuysa buzdolabına kaldırın.

9- İlk mayalamada ortam serinse 24 saatte olgunlaşmamışsa ekstra bir süre verin fakat 36 saati geçirmeyin. 36 saat sonunda her ne şekilde olursa olsun buzdolabına kaldırın.

10- Mutfakta direk güneş ışığı almayan bir yerde bekletin. Bakteri kaçışları olmasın diye başka mayalı yiyeceklerden uzakta tutun.

11- Buzdolabında mutlaka 6-8 saat veya bir gece beklettikten sonra ikinci mayalamayı yapın.

12- Ikinci mayalanmada elinizdeki kültürünüzün iki katı kadar süt koyup 24-30 saat bekleyin. 6-8 saatte bir kontrol edin. Tuttuğu zaman buzdolabına koyup dinlendirin.

13- Şayet 24 saatte hazır olmazsa ilave süre tanıyın ama 36 saati yine geçirmeyin.

14- Buzdolabında 6-8 saatte beklettikten sonra üçüncü mayalanmaya hazırdır.

15- Üçüncü mayalanmada Butter milk kültürünüzü yine iki katı sütle mayalayın. 24-30 saat mayalanmasını bekleyin 6-8 saatte bir kontrol edin tuttuğunda buzdolabına kaldırın.

16- Buzdolabında 6-8 saat veya bir gece bekledikten sonra hazırdır. Bu partiden gerekli miktarı ayırdıktan sonra kalanı yiyebilirsiniz.

17- Artık yoğurt kültürünüz aktiftir. Geleneksel olarak yapılan Butter milk yoğurtlarında bir litre süte bir yemek kaşığı maya kullanmanız yeterli olacaktır.

18- Her partiden bir sonraki parti için maya ayırmayı unutmayın. Ayırdığınız Butter milk yoğurt kültürünü 7-14 gün içinde mayalayın. Yemek için ayırdığınız yoğurdunuz çok daha uzun süre buzdolabında tazeliğini korur.

Yoğurt kültürünüzün saklanması:

Kısa süreli saklama:

Butter milk yoğurt kültürünü buzdolabında 7-14 gün saklayabilirsiniz ama bizim tavsiyemiz 7 günde bir yeni yoğurt mayalamanız. 7 günden sonra gücü yavaşlar.

Uzun süreli saklama

Yoğurdu mayaladıktan sonra buz kalıplarına dökerek sonrada kalıplardan çıkarıp ağzı sıkı sıkı kapalı bir torba veya kapta dondurucuda saklayabilirsiniz. 3-6 ay kalabiliyorlar ama 3 ayda bir yenilenmesini tavsiye ediyoruz, çünkü güçleri azalır.

 

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi
Doğrulama Kodu

Benzer Ürünler

PROBİYOTİK VİİLİ YOĞURT MAYASI 10 G

PROBİYOTİK VİİLİ YOĞURT MAYASI 10 G

Geleneksel olarak yüzlerce yıldır Kuzey ülkelerinde tüketilen Viili yoğurt; ortam sıcaklığında maya..

450,00 TL

PROBİYOTİK ANADOLU DOĞAL YOĞURT MAYASI 10 G

PROBİYOTİK ANADOLU DOĞAL YOĞURT MAYASI 10 G

Mayaköy Hıdrellez Yoğurt Mayası, tamamen doğal çiğ damlalarından üretilmiş ve analizlerle saflığı te..

450,00 TL

PROBİYOTİK KOMBU ÇAYI KÜLTÜRÜ

PROBİYOTİK KOMBU ÇAYI KÜLTÜRÜ

Kombu Çayı tatlı ekşi lezzetiyle pek çok doğal asiti içerisinde barındıran antik bir içecektir. Kra..

450,00 TL

PROBİYOTİK BOZA MAYASI (KURUTULMUŞ) 20 G

PROBİYOTİK BOZA MAYASI (KURUTULMUŞ) 20 G

Hem lezzetli hem sağlıklı ev yapımı boza için gerekli Mayaköy Boza Mayası, kurutulmuş olarak gönder..

450,00 TL

Etiketler: yogurt mayasi, organik yogurt mayasi, yogurt, ev yogurdu, dogal yogurt, butter milk, maya

TARİFLER

Sizlerinde evde yapabileceğiniz onlarca kolay ve hızlı tarifler...

Blog'a Git

VİDEOLAR

Kolay yapım videoları ile sizde evinizde kendi ürününüzü yapın...

Video Galeriye Git

DOĞAL MAYA

Doğal canlı kültürler ve ürünleri,Köymeydanı Diyorki...

Doğal Maya'ya Git